Muzeul Antipa si pungile de plastic
Sambata, 17 noiembrie, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” va asteapta la o expozitie temporara care va aborda problema poluarii apelor cu deseurile din plastic. Ce este interesant la aceasta expozitie? Daca vii cu minim 20 de pungi de plastic ai intrarea gratuita.
Fiti sinceri, cati dintre voi aveti “sertarul cu pungi” sau “punga cu pungi”? Noi am inceput sa renuntam la ele si folosim din ce in ce mai mult pungile biodegradabile sau sacosele din material textil, insa tot mai avem cateva uitate prin bucatarie. Asa ca pe langa gratuitatea pe care ne-o ofera Muzeul Antipa, scapam si de pungile adunate inutil in bucatarie. Pe langa asta, aflam si multe lucruri despre plasticul care are un efect asupra ecosistemelor acvatice. Diorama interactiva prin care vei descoperi aceste lucruri va ramane expusa la Muzeu Antipa pana pe data de 16 decembrie 2018.
Intr-un articol publicat de MSN, ni se spune ca 91% din totalitatea plasticului produs pana in prezent nu este reciclat. Plasticul a inceput sa fie produs in urma cu doar 60 de ani. De atunci, el a fost utilizat in aproape orice domeniu, dar a ajuns sa polueze si mediul inconjurator.
80% din plasticul produs pana acum se afla aruncat in natura, in oceane, in paduri, in rauri. Plasticul ucide anual mai multe animale decat orice alt predator. Stiati ca Europa produce cele mai multe deseuri din plastic din lume, dupa China?
Noi am inceput sa refuzam pungile care ni se ofera la supermarketuri si avem mereu cu noi o sacosa din in. Si ce ne bucura cel mai mult este faptul ca unele baruri si cafenele au renuntat la paiele de plastic si folosesc unele din materiale biodegradabile.
Deci, ce ziceti? Facem curat si scapam de pungile de plastic? Ne vedem sambata la Muzeul Antipa?