
Peisaje de toamna in satele Pestera si Magura
Cum am prins vreme frumoasa, in weekend am dat o fuga cu surorile de la Anotherside of Me pana la munte, sa descoperim satele Pestera si Magura. Nu am ales drumul clasic pe DN1 pentru ca ne gandeam ca este aglomerat in weekend si am ales traseul A1, Pitesti- Campulung-Rucar si apoi am facut stanga sa ajungem la Pestera.
De ce Pestera si Magura? Ei bine, tot vedeam pe Instagram poze cu aceste sate toamna si am zis sa vedem si noi cum arata.
Satul Pestera
Satul Pestera se afla la aproximativ 1.200 m altitudine si este pozitionat la poalele Muntilor Piatra Craiului. Tot de aici se vede si fata vestica a Muntilor Bucegi. Multa lume spune ca Pestera este unul dintre cele mai frumoase sate din Romania, iar noi putem sa confirmam acest lucru. Nici nu am parcat bine masina ca peisajele de toamna ne incantau privirile.
Atentie insa! Drumul este unul cu serpentine si destul de ingust in unele portiuni. Nu incap 2 masini deodata, dar se descurca soferii si nu sunt probleme.
Am parcat masina si am zis sa o luam pe jos prin sat ca sa-l descoperim. Pajisti, vai, stane, capite de fan, vaci, un peisaj pitorest autentic. Vantul a fost singurul impediment, dar i-am dat de cap cu gluga gecicolr si a hanoracelor.
Satul Pestera este unul rustic si nu o sa gasiti niciun magazine. Bine, poate sunt, dar pe drumul pe care am mers noi nu am vazut. Asa ca sa aveti la voi macar o sticla de apa. Localnicii sunt foarte ospitalieri si dornici sa stea cu tine la povesti. Noi am intalnit o doamna super draguta cu care am vorbit si care ne-a aratat printre munti si vai unde este “casa lui Basescu”. Ceva mai tarziu ne-am dat noi seama ca vorbea despre Nobillis, pensiunea fratelui lui Basescu.
Ce poti sa faci in Pestera?
- Sa te bucuri de peisaj. Noi am luat o patura de acasa si am facut un mic picnic pe o pajiste. In departare vedeam copacii aramii si peisajele tomnatice care pur si simplu ne incantau ochii. Ne-am bucurat si de o felie de tort, pentru ca pe 20 octombrie a fost si ziua Ramonei si a Cristinei de la Anotherside of me asa ca le-am sarbatorit in varf de munte.
- Trasee in Muntii Piatra Craiului. Am vazut multi oameni echipati corespunzator care faceau trasee.
- Pestera Liliecilor. Noi nu am vizitat-o dar este destul de faimoasa in zona. Am zis ca tura aceasta sa o petrecem doar in natura, sa ne bucuram de aer si de soarele de toamna.
- Plimbari cu bicicleta. Sunt multe poteci pe unde va puteti aventura.
- Tiroliana. Am vazut afisul, dar nu parea a fi deschis. Probabil pentru ca este pandemie.
Satul Magura
Dupa ce am terminat plimbarea prin sat am zis sa mergem si in Magura. Gps-ul ne arata ca este destul de aproape, la vreo 5 km de unde aveam masina. Zis si facut. Ne-am urcat la volan si apoi am vazut multe masini parcate pe langa Nobillis si abia mai tarziu am inteles de ce.
Chiar langa Nobillis este un indicator spre satul Magura. Dar drumul nu e asfaltat si cum am vazut in departare un drum cam prost, am decis sa lasam si noi masina langa celelalte si sa o luam pe jos. De aici gps-ul ne arata ca avem doar 3 km pana in Magura. Asa ca am luat-o pe jos si bine am facut.
Ce poti sa faci in Magura?
Si aici pesisajul este pe primul loc. Daca mergeam cu masina nu ne puteam bucura la fel de mult de ce are de oferit drumul pana acolo. Oriunde ne uitam ziceam cate un Wow, ce frumos! Este o zona superba, iar vremea a si tinut cu noi si am putut sa ne bucuram de peisaje.
Mai treceau si masini, cateodata cu viteza si ne mai umpleau de praf, dar tot nu ne-au stricat buna dispozitie. Credem ca am mers cam o ora si ceva pe jos, dar cu multe opriri ca sa facem poze.
Noi nu am ramas peste noapte in dormim in sate, dar am vazut destul de multe pensiuni, asa ca aveti de unde alege.
Daca vreti sa vizitati satele Pestera si Magura, noua toamna ni se pare ca este cel mai potrivit sezon. Culorile sunt pur si simplu de vis. In realitate arata mult mai bine decat in poze!
Voi ati fost in zona asta? V-a placut?